fbpx
13.8 C
Vranje
sreda, 29.05.2024

Vasilić: Vlast umešana u svaku ozbiljnu korupciju, zato opstruiše rad Saveta za borbu protiv korupcije

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić izjavila je da „pritisci na Savet idu toliko daleko da mu onemogućavaju rad“. Ona je istakla da institucije odbijaju da sarađuju, da im ne daju dokumenta i dodala da to ukazuje na potpuni izostanak borbe vlasti protiv korupcije u korist otvorene sistemske pljačke. Upitana šta je sporno oko izveštaja o Telekomu, ona je odgovorila da „postoje osnovi sumnje za korupciju“.

„Utvrdila sam da je 37 miliona ugovoreno za saradnju Telekoma sa firmom za investiciona ulaganja i da će ona biti isključivo partner Telekoma“, rekla je Vasilić i objasnila da Telekom „nikada nije bio u privatnoj svojini i svi poslovi koje obavlja moraju biti transparentni“.

Vasilić je rekla da su ministarka pravde Nela Kuburović, od koje borba protiv korupcije treba da krene, i direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić, partijski drugovi.

„Eto vam odgovora na pitanje kako je suprug ministarke pravde Nele Kuburović zaradio 28 miliona evra na poslovima s državom, samo tri miliona u aprilu, u jeku pandemije, a da ona nije osuđena zbog korupcije“, rekla je Vasilić.

Ona je rekla da „kad god se sumnja na korupciju, sagledavate da li postoje povezana lica“.

„Da li mislite da ministarka pravde Kuburović i njen suprug, inače brate Darije Kisić, doktorke iz Kriznog štaba, nisu povezani? Da ona ne koristi pare koje prima njen muž? Naravno, koristi“, rekla je Vasilić.

„Vlast ili organizacije bliske vlasti umešane su u svaku ozbiljnu korupciju. I zato opstruišu naš rad“ – rekla je Vasilić za NIN.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci