fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Vranje – Od prošle nedelje 6 preminulih i 117 novih zaraženih

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Od 356 uzoraka koji su iz Vranja tokom prošle nedelje poslati na analizu u laboratoriju Vatreno oko u Beogradu, prisustvo virusa COVID-19 potvrđeno je kod 122, prenosi Jugmedia. Kako se navodi, od ovog broja je po dvoje novih pacijenata iz Bujanovca i Surdulice, jedan iz Vladičinog Hana a čak 117 iz Vranja. Direktorka vranjskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) dr Svetlana Stojanović, potvrdila je portalu Jugmedia da je u Vranju od početka epidemije do danas virusom COVID-19 bilo zaraženo 645 ljudi, a preminulo je 18 od čega je trećina, čak šest smrtnih slučajeva zabeleženo u prethodnih nedelju dana. Apelovala je na poštovanje mera i propisane distance, kao i da građani međusobne kontakte svedu na najmanju moguću meru, često peru ruke i provetravaju prostorije u kojima borave i istakla da ova zdravstvena ustanova ima dovoljno testova, ali da je odgovornost na građanima:

„Građani treba da znaju da se testovima ništa ne leči i da u ovom trenutku moraju mnogo da vode računa o svom zdravlju“ – rekla je dr Stojanović za Jugmedia.

Posebno je napomenula i upozorila građane da se obavezno javljaju u „kovid“ ambulantu na pregled ukoliko primete bilo kakve simptome, jer će na taj način „pomoći sebi ali i  zdravstvenim radnicima kod kojih odlaze na lečenje, a koji takođe oboljevaju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci