fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Opština Vladičin Han proglasila vanrednu situaciju

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VLADIČIN HAN – Usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane širenjem virusa COVID-19, predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović doneo je Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Vladičinog Hana. Odluka stupa na snagu u utorak, 7. jula od 7:00 časova ujutru, kada će i početi da se primenjuju posebne mere zaštite stanovništva.

Važiće zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra. U javnim parkovima i igralištima i tokom vežbanja na otvorenom dozvoljeno je okupljanje do  lica, uz odgovarajuće mere zaštite. U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, a zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih događaja i drugih zabavnih manifestacija.

„Za nepoštovanje propisanih mera novčanom kaznom od 5.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice koje krši meru obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisanu uredbom ili aktima Vlade donetim na osnovu uredbe.“ – stoji u odluci.

Ugostiteljski objekti će raditi od 07:00 do 20:00 časova, a u tom periodu se mora prilagoditi rad tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, osim ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Važiće i puna primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama neće biti okupljanja. U javnom prevozu je obavezno nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila, na snazi će biti zabrana korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara. Tu su i sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda, sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama (maske i rukavice), česta dezinfekcija svih javnih objekata, i preporuka za dezinfekciju najmanje jedanput dnevno zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci