fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Vranjski ugostitelji za vikend najavili radno vreme do 01:00, gradski Štab ih opominje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Dan nakon što su neki od vlasnika restorana i kafića najavljivali program koji će u petak i subotu u lokalima trajati od 21:00 do 01:00, gradski Krizni štab obaveštenjem na sajtu Gradske uprave podsetio je vlasnike da je na teritoriji Grada Vranja i dalje na snazi Uredba Vlade Republike Srbije o izmenama i dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 od 16. jula ove godine.

Ona podrazumeva ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i noćnih klubova na radno vreme od 06:00 časova ujutru do 21:00 sat, dok je u lokalima sa baštom dozvoljen rad takođe do 21:00 sat u zatvorenom delu, s tim što je u bašti dozvoljen rad do 23:00 časa.

Uredba nalaže i da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, osim u slučaju da su u pitanju roditelji i maloletna deca, ili lica koja žive u zajendičkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova, što u praksi nije slučaj.

Gradski štab će o svim novim merama Vlade RS i eventualnim izmenama radnog vremena ugostiteljskih objekata obavestiti javnost putem sredstava javnog informisanja“ – navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci