fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Za jedno obraćanje od 9 minuta Milan Ilić u Skupštini zaradio milion dinara

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Narodni poslanik iz Vranja Milan Ilić, koji je kao predstavnik građana na izborima u junu 2020. godine odabran sa liste Aleksandar Vučić – Za našu decu, tokom 105 skupštinskih radnih dana u 2021. godini imao je svega jedno obraćanje od 8 minuta i 57 sekundi, pokazuju zvanični podaci Generalnog sekretarijata Skupštine. Iliću je za dnevnice, u periodu od 1. januara do 31. decembra prošle godine, uplaćeno 1.060.000 dinara i dodatnih 270.301 dinar kao za troškove prevoza. Ilić, jedan od trojice poslanika iz Vranja, bio je najažurniji, jer njegove kolege Slaviša Bulatović i Momir Stojilković tokom 2021. godine nisu imali ijedno obraćanje.

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović je na upit kolega sa portala Nova.rs o zvaničnim podacima o prisustvu narodnih poslanika na sednicama, kao i o naknadama koje su im isplaćene za 12 meseci, prosledio odgovor (tabelu) u koju su novinari portala portala Slobodna reč imali uvid.

Traženi podaci se odnose na to koliko je koji poslanik vremena proveo na sednicama parlamenta tokom 2021. godine, koliko je koji poslanik govorio na sednicama Skupštine tokom 2021, sadrži i spisak poslanika koji nisu opravdali te dnevnice i koliko ti dugovi iznose pojedinačno, kao i koji poslanici su dobili nadoknade za troškove puta, a po osnovu mesta prebivališta van Beograda i o kojim iznosima je reč.

Tabele sadrže podatke i o jedinim poslanicima sa teritorije grada Vranja, Milanu Iliću (SNS), Slaviši Bulatoviću (SNS) i Momiru Stojilkoviću (Pokret Snaga Srbije – Bogoljub Karić).

Bulatović i Stojilković bez ijednog obraćanja za godinu dana

Narodni poslanici Slaviša Bulatović i Momir Stojilković, koji će, za razliku od Ilića, ponovo biti kandidati za poslanike na izborima u aprilu, tokom 105 radnih dana u Skupštini, kao predstavnici svih građana Srbije, imali su 0 diskusija.

Tačnije, trajanje njihovih obraćanja na plenarnim sednicama u 2021. godini iznosi 0:00:00, pokazuju zvanični podaci Sekretarijata Skupštine.

Istovremeno, Bulatoviću je za dolazak i odlazak na posao prošle godine isplaćeno 845.529 dinara, a u ime naknada za korišćenje sopstvenog prevoza uplaćeno mu je 209.000 dinara. Stojilković je za dnevnice dobio 1.080.897 dinara, a za troškove prevoza 253.325 dinara.

Od 105 radnih dana, Bulatović je u Skupštini proveo 90, a Stojilković 96.

Ilić za godinu dana u Skupštini govorio 9 minuta, zaradio milion dinara

Milan Ilić, koji je, poput kolega Bulatovića i Stojilkovića postao predstavnik građana nakon izbora u junu 2020. godine kada je odabran sa liste Aleksandar Vučić – Za našu decu, tokom 105 skupštinskih radnih dana u 2021. godini imao je svega jedno obraćanje od 8 minuta i 57 sekundi.

Iliću je kao „naknada za dolazak na posao i odlazak sa posla“, u periodu od 1. januara do 31. decembra prošle godine, uplaćeno 1.060.000 dinara i dodatnih 270.301 dinar u ime naknade za korišćenje sopstvenog prevoza.

Bio je najažurniji među poslanicima iz Vranja, jer je od 105 radnih dana u Skupštini, tamo bio 103.

Ilić, Bulatović i Stojilković nemaju uplate na ime dnevnica za put u inostranstvo, pokazuju zvanični podaci iz Skupštine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci