fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Za mesec dana u Vranjskoj Banji 181 turista, u Vrnjačkoj preko 23.500

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), u Srbiji je u junu ove godine bilo duplo manje turista u odnosu na isti mesec prošle godine, a broj noćenja je pao za preko 43 odsto. Aktuelna istraživanja RZS-a pokazuju da je Vranjska Banja u junu imala 181 turistu, i nalazi se na 14. mestu od 20 navedenih banja u Srbiji. Prednjači Vrnjačka Banja sa blizu 24.000 turista za mesec dana.

Vrnjačka Banja i Sokobanja sa po 23.583 i 16.611 registrovanih turista tokom juna ove godine su ubedljivo u vrhu tabele po posećenosti, dok je na trećem mestu sa 3.116 turista banja Palić. Najgore su „prošle“ Selters, Mataruška i Niška sa po samo 4, 10 i 11 turista, dok je Vranjska Banja na 14. mestu u tabeli sa ukupno 181.

Takođe, u prvih šest meseci 2020. godine, Vranjsku Banju je posetilo ukupno 763 turista, a registrovano je 7.377 noćenja.

Bezbedna oaza i Power Point prezentacije

Vrnjačka Banja se nedavno našla na udaru kritika zbog velikog broja turista tokom porasta broja zaraženih virusom COVID-19 u opštinama i gradovima u blizini, ali je Turistička organizacija ove opštine započela kampanju kako na društvenim mrežama tako i u medijima, da je ovo mesto najbezbednija destinacija za leto 2020 i „bezbedna oaza“. Oglasili su se i privrednici koji su tvrdili da je, uprkos predstavljanju Vrnjačke Banje kao rizičnog okruženja, situacija suprotna i da se striktno sprovode bezbedonosne mere.

Sa druge strane, aktivnost Turističke organizacije Vranje se u letnjim mesecima svela na Power Point prezentacije pretvorene u video zapise koji se dele na zvaničnom Facebook profilu.

Добро дошли у Врање!

Posted by Turisticka organizacija Grada Vranja on Friday, June 5, 2020

Врањска Бања

Дођите и уживајте у лепим сунчаним данима у Врањској бањи.

Posted by Turisticka organizacija Grada Vranja on Tuesday, June 30, 2020

Nedavno su novinari portala Slobodna reč istraživali ponude i smeštajne kapacitete u opštinama u Pčinjskom okrugu. Pored državnog stacionara, u Vranjskoj Banji ima nekoliko apartmana čiji vlasnici oglašavaju ponude na internetu.

Pročitajte više:

Letnji odmor za dvoje u Vranju i do 550 evra, na Vlasini do 450

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci