fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Zbog Plavka profe Danila iz Tehničke, sve više dece želi jugića ili fiću

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Sve više učenika srednje Tehničke škole želi da im prvi auto bude neki „jugić ili fića“ koje bi sredili, a inspirisani su „Plavkom“ njihovog mladog profesora Danila Petrovića, koji ponekad na posao dođe u svom legendarnom „kecu“, Zastavi 101. Kako kaže za portal Slobodna reč, ima i onih učenika čiji roditelji imaju veća „finansijska primanja“, kojima je ovaj auto „predmet ismevanja“.

Mnogim srednjoškolcima su skupi i novi automobili poput onih koje voze njihovi idoli influenseri i jutjuberi daleko vredniji, ali se čini da zbog mladog profesora Danila (27), koji ponekad u školu dođe u legendarnoj Zastavi 101, ipak ima nade za neke druge vrednosti.

Ipak, profa primećuje da se interesovanje za njegov oldtajmer nekako najveće među učenicima baš kada dođe vreme za odgovaranje. Danilo predaje praktičnu nastavu iz predmeta Mašinstvo, ali ne usuđuje se da često u „kecu“ dolazi na posao iako učenici obožavaju da ga vide u njemu.

„Malo se bojim nestašluka i da mi ga ne demoliraju“, kaže u šali.

Dodaje da se često dešava da učenici pokušavaju da mu odvuku pažnju pitanjima o njegovom automobilu i dogodovštinama sa putovanja, naročito kada dođe vreme za odgovaranje.

„Prate instagram stranicu i stalno kao da sakupljaju materijal i čekaju da me nešto novo pitaju. Ipak su to mašinci, saobraćajci, to ih zanima, vole da slušaju sve o automobilu“, dodaje.

Kako kaže, pojedina deca sa žarom pričaju kako bi hteli da imaju i srede nekog „jugića“ ili „fiću“.

„Iskreno, deca čiji roditelji imaju veća finansijska primanja nisu zainteresovana, dođe im kao predmet ismevanja, ne prihvataju to u potpunosti, svi bi, recimo, nemački auto, naše ne prihvataju“ – kaže Danilo.

Objašnjava da sve postane drugačije, živite sporije, ne možete da „letite“ autoputem, vozite se lagano i razgledate okolinu, kada se uđe u svet oldtajmera.

Prvi vlasnik legendarne Zastave 101 sa kojom je profesor obišao Balkan je njegov deda, a ne planira da ga ikada proda.

„Ovim automobilom su majku odvezli na porođaj i u njemu su me dovezli kući prvi put. U maju ću ja voziti sestru na njeno venčanje. Stalno dobijam ponude za iznajmljivanje, bio je i na filmu, u „Tragu divljači“. Bilo je mnogo ponuda i za prodaju i to za veliki novac. Ali neću ga nikada prodati, ostaje sa mnom“, dodaje.

Auto koji je pre 10 godina proglašen za najlepšeg „Stojadina“ u Srbiji, stariji je od Danila dvadeset godina.

„Otišao bih njime do Japana, kada bi neko bio sponzor!“ – dodaje profesor Danilo.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci