fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Zelenović: Država obezbedila testove za Šabac tek nakon našeg obraćanja stranim ambasadama

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

ŠABAC / BEOGRAD – Gostujući na TV Nova S gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović demantovao je navode premijerke Ane Brnabić da su za sve obezbeđeni testovi. Država je obezbedila testove Šapcu tek onda kada je sama lokalna samouprava preko stranih ambasada našla dobavljača iz Kanade i zaključila ugovor sa njim da im obezbedi testove. Mi smo od 24. juna do 2. jula dobijali po dest puta manje testova nego što nam je bilo potrebno, pa smo dobijali po tri ili četiri dnevno kad nam je trebalo po 30, 40 ili 50 testova, istakao je Zelenović. Tek kada smo se obratili stranim ambasadama, kada smo preko kanadske našli dobavljača iz te zemlje i dogovorili se sa njima i potpisali ugovor 3. jula. Tog popodneva sam dobio poziv iz Veterinarskog instituta u Šapcu da su oni sad akreditovani da rade testove i da će moći da rad testove, objasnio je Zelenović.

Šabac nije ni po čemu gori od bilo kog grada u Srbiji kada je u pitanju epidemija korona virusa, ali mi iznosimo tačne podatke o tome, dok se to na nivou cele zemlje ne radi, izjavio je danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Nemoguće je da u Šapcu koji učestvuje sa 1,6 odsto populacije u ukupnoj popuaciji Srbije, u kome se u bolnice primi dva do tri odsto ukupnog broja primljenih u bolnice u Srbiji, u kome se na respiratorima nalazi manje od jedan osto od ukupnog broja ljudi na respiratorima u Srbiji, broj preminulih je manje od jedan osto od ukupnog broja umrlih u Srbiji, nemoguće da u Šapcu imate 25 odsto pozitivnih osoba u Srbiji, istakao je Zelenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

IZVORFoNet
- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci