fbpx
16.6 C
Vranje
ponedeljak, 20.05.2024

Aleksić: Tražićemo poništavanje izbora na svim nivoima

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Jedan od lidera koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić izjavio je večeras na trećem protestu koji organizuje ta koalicija ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK), da će zatražiti da budu poništeni izbori na svim nivoima.

Aleksić je naveo da će njihovi pravnici koji se nalaze u telima za sprovođenje izbora, pre svega u RIK, tražiti poništavanje izbora na svim nivoima i objasnio da će pravnici večeras do 20 časova priložiti sve dokaze o malverzacijama na svim nivoima.

„Dakle, u celoj Republici Srbiji. Poništavanje izbora na nivou grada tražiće naši članovi i podneti zahtev GIK, poništavanje svih lokalnih izbora i poništavanje izbora na nivou pokrajine“, kazao je Aleksić.

On je rekao da taj zahtev nije hir već posledica svih otkrivenih malverzacija u prethodna dva dana.

Aleksić je istakao da su došli do spiska sa biračkih mesta 94 i 95 u Beogradu na kojem su 52 imena ljudi koji su prijavljeni na adresama u Bosni i Hercegovini.

„Najmasovnije malverzacije su se dešavale u Beogradu, ali i u ostalim mestima širom Srbije“, rekao je Aleksić.

Alesksić je dodao i da je policajka Katarina Žarković druge večeri okupljanja ispred RIK na svom telefonu listala slike iz ličnih dokumenata studenata koji učestvuu na protestu.

„Drznuli su se da zloupotrebljavaju dokumenta mladih ljudi. Odlučili su se da služe korumpinarom režimu, a ne svojoj zemlji i građanima. Njeni nadređeni su Nemanja Đuran i načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić. To je ta udarna pesnica režima, ali doći će vreme za odgovornost, to vam obećavam“, rekao je Aleksić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci