fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Danas počinje vakcinacija, prvi primaju Brnabić, Kon i Kisić Tepavčević

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je, povodom početka imunizacije protiv korona virusa, da je „izuzetno ponosna“ što je Srbija među prvima uspela da nabavi vakcinu i da će ličnim primerom pokazati koliko je to važno. Prvu vakcinu  danas će u Institutu „Torlak“ primiti premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka Darja Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon.

Vakcina treba i može da bude svetlo na kraju ovog dugačkog tunela“ – rekla je Kisić Tepavčević u Jutarnjem programu Radio-televizije Srbije ocenila da je najugroženija starija populacija. Ona je rekla da su poznati svi aspekti vakcine.

Postoji koordinaciono telo koje se bavi ovim pitanjem i na osnovu raspoloživih količina i rizika u okviru populacije radi se plan imunizacije. Najugroženija je starija populacija“ – rekla je ministarka.

Fajzerovu vakcinu će danas prvi primiti korisnici staračkih domova u Beogradu i Novom Sadu. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek je pre dva dana potvrdio da je u Srbiju stiglo 4.875 doza vakcine Fajzer-Biontek, a da će u januaru stići još oko 21.000. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom jučerašnjeg obraćanja novinarima u Golubincima najavio masovniju vakcinaciju od sredine januara, i cifru od 100.000 vakcina:

Verujem da mi od sredine januara možemo da idemo na masovniju vakcinaciju, oko stotine hiljada ljudi“ – rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci