fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Direktor KC Srbije: Svaki treći pacijent iz ambulante je za bolnicu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas za TV Pink da epidemiološka situacija u Srbiji nije dobra, da je nepovoljna i da preti da se otrgne kontroli.
Ašanin je rekao da je u prvom talasu na dnevnom nivou najviše bilo 445 zaraženih, da je u drugom talasu najveća brojka bila 26. jula kada je novoinficiranih bilo 467, a da smo sada došli do oko 5.000 novozaraženih na dnevnom nivou.

Najnepovoljnija situacija je u Beogradu, a Ašanin podseća da je u kovid ambulantama pre dve- tri nedelje bilo oko 3.500 pregleda na dnevnom nivou, a da je juče i tu oboren neslavni rekord od 5.600 pregleda ljudi koji su se javili sa respiratornim tegobama ili povišenom temperaturom. Iz tako velikih brojeva mnogi završe u prijemno-trijažnim ambulantama.

„Mi smo za vikend na Infektivnoj klinici od petka do nedelje imali oko 1.000 pacijenata, a u danu za nama bilo je 350 pacijenata“ – rekao je Ašanin.

On je istakao da su kapaciteti Infektivne klinike popunjeni, da je više od 90 pacijenata koji su hospitaliztovani, a desetak koji su na respiratoru. Što se tiče pacijenata koji su na bolničkom lečenju, Ašanin je naveo da je na početku trećeg talasa bilo najviše pacijenata uzrasta 20 do 40 godina, nešto kasnije od 30 do 50 godina, a sada dominiraju pacijenti iznad 60 godina. Svaki treći pacijent koji dođe u prijemno-trijažnu ambulantu je danas za bolničko lečenje, zaključio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci