fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

U Preševu proglašena vanredna situacija

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

PREŠEVO – Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije, u opštini Preševo danas je proglašena vanredna situacija, koja će trajati 15 dana. Zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Armend Aliju rekao je da je u oktobru u Preševu bilo 45 slučajeva kovida-19, a u prvoj polovini novembra 74 slučaja.

„Više od 20 pacijenata je hospitalizovano u lošem stanju. Potrebno je puno posvećenosti i discipline građana da bi se prevazišla ova opasnost“ – poručio je Aliju.

Štab za vanredne situacije opštine je predložio da vanredno stanje u opštini Preševo traje 15 dana. Radno vreme restorana i svih drugih ugostiteljskih objekata, kao i kladinica i kockarnica je ograničeno do 19 časova, a u svim opštinskim službama radi se skraćeno od 8:00 do 14:00, s tim što u kancelarijama neće biti više od dvoje zaposlenih.

Javnom preduzeću Moravica je naloženo da postave dezo-barijere na svim ulazima na pijace, kao i da postavi plakate sa upozorenjem na korišćenje zaštitne maske. Dom zdravlja u Preševu je dobio nalog da postavi šatore ispred kovid ambulante, koje će obezbediti Opština, a otkazane su sve kulturne i sportske aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci