fbpx
12.4 C
Vranje
subota, 15.06.2024

Direktorka u problemu: Roditelji traže da deci predaje buduća snaja voditeljke radionice

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Roditelji dece koja pohađaju Likovnu radionicu pri Javnoj ustanovi „Narodni univerzitet“ dostavili su direktorki Gordani Dimitrijević peticiju da se ovde zaposli master slikarka Zorana Jovanović, koja je u jednom periodu polaznicima bila voditeljka, pored aktuelne Vesne Marinković Stanković. Tvrde da je podigla kvalitet rada sa decom i da bi trebalo da bude stalno angažovana. Direktorka Dimitrijević za portal Slobodna reč kaže da Jovanović nije ikada bila u radnom odnosu i da je, pored zakonskih, prepreka i to što je ona buduća snaja aktuelne voditeljke.

U pomenutoj molbi roditelji pišu o značaju Likovne radionice za kulturnu scenu Vranja ali i edukaciji i pravilnom razvoju dece i mladih, ističući da je 259 nekadašnjih polaznika položilo prijemne ispite na fakultetima za dizajn, arhitekturu, umetnost i sl.

„Da bi likovna radionica nastavila svoj dalji razvoj i održala kvalitet u radu, a s obzirom na broj polaznika, potrebna je pomoć sadašnjem mentoru Vesni koja je trenutno ostavljena da sama radi sa preko 50 polaznika“ – navodi se u peticiji, u kojoj se dodaje da je Jovanović idealno rešenje.

Kako dodaju, „svako dete je dodatno napredovalo u svakom pogledu“, a zahtev im je da Zorana Jovanović „postane stalni član, tj. stalno zaposlena u likovnoj radionici“.

Direktorka: Zakazan sastanak sa roditeljima

Prema rečima direktorke Javne ustanove „Narodni univerzitet“ u okviru koje funkcioniše Likovna radionica, Jovanović je bila angažovana na godinu dana preko programa „Moja prva plata“, a potom je po ugovoru o delu vodila ikonopisačke radionice.

„Maksimalni broj zaposlenih po ugovoru je popunjen, a Zorana je počela da radi u Školi animiranog filma, nije nezaposlena. Vesni je ona buduća snaja i bila joj je desna ruka zbog aktivnosti u toku radnog vremena kojima se bavi“ – kaže Dimitrijević.

Traže da se vrati neko ko nikad nije bio u radnom odnosu, dodaje ona i kaže da se ne radi o školi i da ne postoji obaveza da se zaposli još neko u skladu sa brojem polaznika. Kako je precizirala, radionica ima 36 polaznika, od kojih je 18 polaznika potpisalo ugovore tokom 2023. godine.

O peticiji će obavestiti gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, jer on daje pisanu saglasnost na svako zapošljavanje.

„Ali s obzirom na to da Zorana već radi, ne znam. Ona nije nezaposlena“ – dodaje.

U međuvremenu je molba, odnosno peticija stigla i zvanično do direktorke, koja je zakazala sastanak sa roditeljima koji imaju aktivne ugovore sa JU Narodni univerzitet.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci