fbpx
16.5 C
Vranje
nedelja, 19.05.2024

Skup „Srbija protiv nasilja“ pomeren za subotu: Mesec dana od tragedije u školi

Odabrani članci

Jovana Mladenović
Jovana Mladenović
Saradnica portala, studentkinja novinarstva

BEOGRAD – Umesto u petak, skup „Srbija protiv nasilja“ će biti održan u subotu, 3. juna, a okupljanje je ispred Narodne skupštine od 18 časova, saopštili su organizatori. Iako deo javnosti smatra da su razni skupovi koji su takođe zakazani za petak, pokušaj diskreditacije protesta, jedan od poslanika opozicionih partija koje su podržale skup građana, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, rekao je da je razlog pomeranja skupa datum.

Prema njegovim rečima, 3. jun je dan kada se obeležava tačno mesec dana od tragedije koja se desila u OŠ Vladislav Ribnikar.

Aleksić je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da će ispred zgrade Skupštine Srbije biti postavljena velika bina na kojoj će izaći žrtve nasilja kao i javne ličnosti.

„Posle obraćanja, pozivamo građane da naprave prsten oko Predsedništva Srbije, na Andrićevom vencu. Svi građani će imati priliku da Aleksandru Vučiću ostave poruku“ – izjavio je Aleksić.

Šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, preko Beogradske ulice do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstrati zatvoriti krug oko Predstavništva. Protest će trajati 3 sata, odnosno do 21 čas.

Kako je ranije spomenuo Aleksić, građani će biti u mogućnosti da napišu na kartonu poruku predsedniku, dok će na pet-šest punktova biti postavljene knjige utisaka u kojima će građani moći da ostave poruke.

Podssćamo, za 2. jun, kada je po prethodnim najavama trebalo da se održi peti po redu skup „Srbija protiv nasilja“, istovremeno je zakazan i protest ekstremnih desničara pod imenom „Stop nasilju nad Srbima na Kosovu i Metohiji“.

Predstavnci opozicije su bili na sastanku sa načelnikom policije Veselinom Milićem kako bi sprečili moguće incidente u petak, zbog skupa desničara, dok im je on poručio da nema bezbednosne informacije o tome da su učesnici protesta nebezbedni, prenosi Danas.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci