fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Deo prosvetara zbog „ponašanja Vlade i desničara“ pozvao na protest u subotu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) saopštio je danas, da zbog ponašanja Vlade i pretnji desničarskih ekstremista, otkazuje najavljeni protest za 2. jun i pozvao je radnike da se pridruže građanskom protestu protiv nasilja u subotu 3. juna.

Razlog pomeranja protesta je ponašanje Vlade, odnosno imenovanje Đorđa Milićevića za vršioca dužnosti ministra prosvete. Takođe, jedan od razloga su i pretnje desničarskih ekstremista koji su za 2. jun najavili svoje „akcije“ na beogradskim ulicama, naveo je u saopštenju sindikat prosvetara.

Odluka predsednice Vlade Ane Brnabić da za vršioca dužnosti ministra prosvete imenuje Đorđa Milićevića je nasilje nad prosvetom i šamar svima koji se zalažu za reforme u društvu, saopštilo je Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije.

Milićević, po oceni NSPRS, nema nikakvih dodirnih tačaka sa školstvom, a izraziti je primer „aparatčika kojem je poslušnost partiji i lojalnost režimu osnovna životna karakteristika“.

„U trenucima kada prosveta u Srbiji prolazi kroz najveću agoniju i kada su joj potrebne korenite promene, aktuelna vlada nastavlja da povlači poteze kojima želi da zacementira postojeći sistem, a postavljenje Milićevića na čelo resora prosvete je jedan od najočiglednijih primera takvog ponašanja“ – navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci