fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

Dobitnik Godišnjeg priznanja portala Slobodna reč

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Godišnje priznanje portala Slobodna reč, ustanovljeno na prvu godišnjicu rada naše redakcije, ide u ruke našeg sugrađanina, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Vranju, dr Slađana Stankovića.

Njegovo višegodišnje zalaganje na očuvanju javnog zdravlja u Vranju i Pčinjskom okrugu koje je intenzivirano profesionalnim i ličnim doprinosom u borbi protiv epidemije virusa kovid-19, bilo je dovoljan razlog da se nađe među predloženim dobitnicima. Konstantno je insistirao na poštovanju odluka i preporuka lekara i svojim delanjem i izjavama je podizao svest o ozbiljnosti situacije.

Građani i kolege mu mogu biti naročito zahvalni zbog pokazane otvorenosti i odgovornosti prema javnosti i odlične saradnje sa medijima, koji su jedan od najbitnijih partnera za prenošenje poruke epidemiologa do svih građana. Na taj način je doprineo da svi zajedno pokažemo odgovornost i strpljenje, kako bismo što pre izašli iz epidemije.

Nedavno smo tokom službene posete Zavodu za javno zdravlje imali priliku da sa vedrim dr Stankovićem razgovaramo o aktuelnoj situaciji, kada još uvek nije znao da je dobitnik priznanja.

Stav dr Stankovića nije bio uvek popularan, bio je za strože mere i smatra da nije trebalo da se pušta „mali Šengen“, kao i da nije trebalo da ponovo rade pozorišta i škole. Kako kaže, bolje je sprečiti nego se nositi sa tim kada posle nedelju dana već sve uzme maha.

Ali normalno je izneti drugačiji stav i naći najbolje rešenje i nema potrebe da bilo kome u vreme slobode bude zamereno što ima drugačije mišljenje – rekao je dr Stanković.

U ovom poslu sve mora biti konstruktivno i afirmativno, i ne bi trebalo ikome zamerati jer zauzima takav stav, dodaje.

Dodaje da ga aktuelna statistika raduje, kao i da su velike šanse da situacija bude mnogo povoljnija od jula, ukoliko se ljudi vakcinišu i ne opuštaju previše. Dr Stanković i njegove kolege su „svesni svih teorija zavere i nepoverenja u medicinu i vakcine“ i ponavlja da bismo bili u ozbiljnom problemu zbog zaraznih bolesti da nije vakcina, kao i da će bolest uvek naći onog ko nije otporan.

Svedočimo tome svih ovih godina. Sve vakcine su dobre, pa vidite i sami da nema problema. Ne znam više šta ljudima koji veruju da nas zaprašuju da kažem osim da slobodno dežuraju noću, čekaju avione i provere – zaključio je.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -spot_img

Poslednji članci