fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Dragana Stanojević opet izabrana za dekana Pedagoškog fakulteta

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Savet Pedagoškog fakulteta (PF) u Vranju, na današnjoj sednici, jednoglasno je izabrao prof. dr Draganu Stanojević za dekana ove visokoobrazovne ustanove u mandatu koji će početi 1. oktobra ove godine i trajaće do 30. septembra 2027, saopštili su sa PF u Vranju.

Dragana Stanojević je redovni profesor i aktuelni dekan PF u Vranju, a na ovoj funkciji se nalazi od 1. oktobra 2021. godine, te je ovo njen drugi uzastopni izbor za dekana.

Ona je bila jedini kandidat na sednici Nastavno-naučnog veća, najvišeg stručnog organa PF u Vranju, koja je prethodila sednici Saveta. Za kandidata je predložena od strane svih šest katedri na PF.

Program rada i razvoja PF, i kandidati za prodekane, predstavljeni su na zajedničkoj sednici Nastavno-naučnog veća i Saveta koja je održana 24. aprila, a nastavnici koji će, kao prodekani, pomagati u radu dekanu u narednom trogodišnjem periodu su doc. dr Ana Spasić Stošić, doc. dr Aleksandar Spasić, prof. dr Aleksandar Stojadinović i doc. dr Darko Stojanović.

Dragana Stanojević je zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Pedagogija stekla 2019. godine.

Dekana bira Savet na predlog Nastavno-naučnog veća iz reda redovnih profesora PF koji su u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom. Dekan se bira na period od tri godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci