fbpx
12.4 C
Vranje
nedelja, 26.05.2024

Ekološki ustanak: Bacaćemo smeće sa Markovog kaleta ispred GU svakog dana

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradsko veće ima rok od 15 dana da ukloni ovu deponiju oko tvrđave Markovo kale, a, ukoliko to ne uradi, mi iz Ekološkog ustanka ćemo, vreću po vreću, to smeće odneti ispred same Gradske uprave, saopštio je Ekološki ustanak Vranje u video-snimku na svom Fejsbuk profilu.

Kako se navodi u objavi na ovoj društvenoj mreži, „vlast koja ne mari o kulturnom dobru bogate istorije, jednom od simbola grada, ne brine ni za građane, već brine samo o ugradnji sa Milenijum timom“.

„Prošlo je tačno 22 dana od kada smo Gradskom veću podneli zahtev za čišćenje deponije oko tvrđave Markovo kale. Ne da nisu očisliti, nego ova deponija postaje sve veća i veća. U to se možete i uveriti. Ako se ne brinu o kulturno-istorijskom nasleđu, zašto bi se brinuli o građanima. Ovako to izgleda na prilazu tvrđavi Markovo kale“, obraćaju se iz Ekološkog ustanka u video-zapisu lokalnoj vlasti, dok snimaju smeće kod ovog utvrđenja.

Oni navode da je ovo „bruka i sramota za Grad“, kao i da „gradska vlast ne reaguje na zahteve i prijave Odeljenja za inspekcijske poslove i na prijave Komunalne milicije“.

„Pošto gradska vlast ne reaguje, moraćemo da ovu deponiju čistimo sami“, zaključuju iz Ekološkog ustanka.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci