fbpx
17.9 C
Vranje
utorak, 23.07.2024

Ministarstvo finansija: Lažne informacije o umanjenju penzija

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministarstvo finansija upozorilo je danas građane da su se proteklih dana u javnosti pojavile lažne vesti sa lažiranim izjavama ministra finansija, Siniše Malog, koje se plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logoom medija i lažiranim izvorima i citatima.

„Poslednja u nizu je lažna vest da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara i da će penzije biti umanjene, koja se građanima šalje preko platforme Viber“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija ističe da nijedna od tih informacija nije tačna, već su u pitanju „hakerske manipulacije“ koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, pomoć penzionerima od 20.000 dinara biće isplaćena krajem novembra ili početkom decembra, penzije su uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci