fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 04.21.2024

EKSKLUZIVNO: Vranjski stručnjaci za iskopavanje oslobodili Suecki kanal

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

Posle nekoliko dana agonije, dobre vesti konačno stižu iz Sueckog kanala. Nasukani gigantski teretni brod Ever Given koji je, nasukan između leve i desne obale plovnog kanala kod egipatskog grada Suec, od ponedeljka blokirao ovu žilu kucavicu tri kontinenta, vraćen je rano jutros u „odgovarajući položaj“.

Kako redakcija Kod Civrića nezvanično saznaje iz izvora u Gradskoj upravi grada Vranja, u oslobađanje nasukanog džina uključile su se i renomirane vranjske službe održavanja puteva.

„Ogromno iskustvo koje ove službe poseduju u kopanju rupa i održavanju istih na vranjskim putevima i ulicama, bilo je od neprocenjivog značaja za oslobađanje teretnog broda, a samim tim obnavljanja svetske trgovine, koja je ozbiljno uzdrmana događajima u Sueckom kanalu“ – navodi izvor poznat redakciji.

Kako dodaje naš sagovornik, ekipa sastavljena od vrhunskih stručnjaka, Slaveta, Denzija i Gonzija, pridužila se tako naporima da se uspostavi normalan saobraćaj u Sucekom kanalu, a ono što je redakciji predočeno, jeste da je ovaj tim eminentnih eksperata, angažovao građevinsko preduzeće Saba Belča iz Preševa, budući da je isto na tenderu koji je Grad sproveo ponudilo najniže cene za porinuće teretnjaka i oslobađanje svetske privrede i trgovine.

Takođe, ovom timu se pridružilo i nekoliko ozbiljnih firmi, koje se bave separacijom peska iz Južne Morave, jer, kako se moglo čuti u neformalnim razgovorima sa jednim od njih, inače Jelašničaninom, glina na zapadnoj obali Sueckog kanala ima slična svojstva kao i šljunak iz Južne Morave, te im nije bilo nimalo teško da organizuju mehanizaciju koja je prokrčila zapadnu obalu na isti način na koji oni vrše obezbeđivanje šljunka za asfaltne baze separacijom peska u Moravi, odnosno bez vođenja računa o biosistemu i ekološkim posledicama.

Efekti angažovanja vranjskih ekperata postali su primetni veoma brzo, jer kako se moglo čuti od spasilačkih timova ostalih zemalja, način na koji su vranjski stručnjaci udesili ulice i puteve Vranja i vodotok Južne Morave bez presedana je modernoj tehnici niskogradnje, i svakako je dobra polazna osnova za razgušenje saobraćaja u Suecu.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci