fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 07.15.2024

Gradski oci očajni: Pomozite da pronađemo nestale većnike

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

Pojavili su se navodi da je većnike usisala budžetska crna rupa, otvorena ispod prostorija Gradske uprave grada Vranja još u vreme Miretovog mandata.

Prošlo je više od pola godine od imenovanja novog Gradskog veća i predstavljanja njegovih članova. Od tada je samo nekolicina nastupala pred građanima. Ovo je izazavalo veliku zbunjenost, pa čak i zabrinutost Vranjanaca, koji se pitaju šta se desilo sa imenovanim većnicima, od kojih nema gotovo nikakvih vesti.

Dok je Zupetić otkupljivao borovnice i otvarao lokale, Nešović gasio Sportski savez, a Bojanić se iščuđavao likvidnosti lokalnog budžeta, javnost je ostala uskraćena za bravure nekih drugih pojedinaca, poput većnice za turizam, većnika za poljoprivredu ili većnika za nacionalne manjine, zbog čega se otvoreno postavlja pitanje – da li se isti vode kao nestali?!

Teorija je mnogo, i kako to obično biva, lokalni teoretičari zavere prvi su povukli nogu, i na svojim jutjub kanalima izneli tvrdnje da je navedene većnike usisala budžetska crna rupa, otvorena ispod prostorija Gradske uprave grada Vranja još u vreme Miretovog mandata. Oni su to potkrepili dokazima o postojanju te „crne rupe“, u kojoj nestaju aproprijacije, preuzete obaveze, fakture dobavljača, pa čak i ceo Fond za poljoprivredu.

Jedan od teoretičara zavere, izvesni Pera Pampur, otišao je tako daleko da je na svom jutjub kanalu ustvrdio da je dever njegove šurnjaje, inače tada zaposlen na mestu kurira u opštini, bio prisutan kada su Miretovi saradnici istražujući mogućnosti povećanja priliva u lokalni budžet pomešali aproprijacije, stvorivši „veliki prasak“ i crnu rupu, a da se isti dever, sada već na mestu saradnika za razvojne poslove, obreo tu, kada je ista crna rupa podivljala i usisala većnike.

Racionalnije tvrdnje izneli su lokalni politički analitičari. Prema rečima Mileta Kurble, eminentnog analitičara za spoljnopolitičke teme, nestale većnike oteo je Svenarodni front za ujedinjenje Asambaira, kao vid pritiska na gradonačelnika u pravcu priznavanja Asambaircima pravo na samoopredeljenje.

Gradonačelnik je bio suočen sa mogućnošću otmice još nekih od većnika, prevashodno većnika za zdravstvo, ali je od izvora iz pokreta došlo saopštenje da je Sandić pretežak za održavanje, i da nikada u planu i nije bila njegova otmica. Umesto Sandića, pokret za ujedinjenje je u filmskom maniru izvršio otmicu troje većnika, i za njihovo oslobađanje je od gradonačelnika zahtevao cenu od 80 miliona evra, koliko iznosi četiri godišnjih lokalnih budžeta.

Jasno je bilo da je ova cena za oslobađanje prevelika, te je gradonačelnik preko svojih saradnika stupio u pregovore sa pokretom, posle čega im je obećao da će asambairsko pitanje biti jedno od prioritenih za rešavanje, kao i da će njihov problem izneti pred predsednicu Vlade Srbije. Potvrde za ove tvrdnje međutim, i dalje nema, a Svenarodni froni, i dalje odbija da preuzme odgovornost u vezi navodnih nestanaka većnika.

Kako bilo, redakcija je iz dobro upućenih izvora iz gradske uprave došla do informacija da je nestanak većnika potvrđen, i da grad nudi organizaciju Dana Vranja, direktorsko mesto u Centru za talente i šalter br. 6 Uslužnog centra Gradske uprave onome ko dostavi informaciju o tome gde nestali većnici mogu da se nalaze.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će nestali većnici u najskorije vreme biti pronađeni, jer tek što je uigrao tim, i ne bi baš voleo da gubi saradnike baš u vreme priprema za odlučujuću borbu sa tvrdom strujom vladajuće stranke.

Takođe je zahtevao da, ubuduće, svi njegovi većnici dobiju odgovarajuću pratnju, a da bi se predupredilo dešavanje ovakvih situacija u budućnosti. U tu svrhu, Gradska uprava grada Vranja raspisala je tender za nabavku usluga obezbeđenja preostalih većnika, na kome je nezvanično saznajemo, pobedila Priketova ponuda, te će isti, kada prođu rokovi za žalbu, da obezbeđuje ono što je od Gradskog veća ostalo.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci