fbpx
32.4 C
Vranje
sreda, 07.24.2024

Grad ukida PRESS službu nakon vesti o pošljunčavanju puta u Dubnici

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

Iz dobro obaveštenih izvora redakcije Kod Civrića, saznajemo da vredni naši gradski roditelji planiraju osnivanje nove službe. Prema rečima našeg sagovornika Slaviše Anđelkovića, nekadašnja Služba za odnose sa javnošću grada Vranja promeniće svoj naziv u Službu za pisanje hvalospeva (SPH).

Kako je redakciji predočeno, stara press služba je u potpunosti ispunila svoju svrhu, i biće zamenjena novom službom, koja će u svim segmentima odgovoriti novim izazovima rijaliti vremena u kojem živimo.

Na ovu ideju, vrli gradski oci došli su u pauzama između napornog rada, posle jedne od najozbiljnijih investicija mandata ove vlasti – pošljunčavanja puta ka Dubnici najkvalitetnijim šoderom nabavljenim za ovu priliku iz reke Bramaputra, čime se i opravdavaju visoki troškovi ovog projekta.

Prema rečima sagovornika, nije trebalo dugo da se ideja realizuje u delo, a kao osnov za organizaciju službe poslužila je bajka Hansa Kristijana Andersena Carevo novo odelo.

Drugim rečima, gradske vlasti su rešile da u život vrate davno zaboravljenu titulu „dvorskog laskavca“, koji će bez obzira na stvarnost i činjenice, lokalnim liderima, ali i zainteresovanim građanima, predstavljati sasvim drugačiju sliku stvarnosti od one koja zaista postoji.

Na ovaj način, lokalne vlasti su se uključile u agendu Predsedništva aktuelne vladajuće partije, koje je svojim projektom Zlatno doba 2020 već daleko odmaklo u vraćanju dvorskih laskavaca u realnost Srbije.

Naposletku, naš sagovornik izražava žal što će nova služba nositi rogobatno ime „za pisanje hvalospeva“:

Jeste da je to tačno i primereniji je naziv jer nova Služba za pisanje hvalospeva neće obmanjivati javnost o pravim aktivnostima, ali Služba za odnose sa javnošću nekako lepše zvuči – kaže Slaviša, novi koordinator SPH-a.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci