fbpx
11 C
Vranje
četvrtak, 18.04.2024

EU za turistički sektor dala još 662.000 evra, paketi stigli i u Vranje

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / NOVI SAD / VRANJE – Evropska unija, u okviru podrške turističkom sektoru u Srbiji, počela je distribuciju Čisto i sigurno materijala, tako da je svim novosadskim hotelima posredstvom Turističke organizacije grada Novog Sada direktno donirana oprema, prenosi FoNet. Opremu i dezinfekcioni materijal dobila je pre nekoliko dana i Turistička organizacija grada Vranja (TOV).

Donacija Evropske unije od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak, piše u saopštenju.

Projekat #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-kovid mera. Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme Čisto i sigurno, inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

Pored podrške turizmu od 662.000 evra, EU je kroz pomenuti projekat već opredelila milion evra, kao bespovratnu pomoć privatnom turističkom sektoru istočne i jugoistočne Srbije. Projekat finansiraju EU i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci