fbpx
15 C
Vranje
utorak, 21.05.2024

Evropska škola debate u vranjskoj Gimnaziji

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U okviru Evropske škole debate, u Gimnaziji Bora Stanković u Vranju će se u petak, 10. marta od 12.00 časova, održati druga po redu javna debata „Da li odabrati tradicionalnu karijeru ili pokrenuti startap?“.

„Mladima je u poslednje vreme sve privlačnija ideja da sami pokrenu firmu i razvijaju ideju, dok se dosta energije i znanja ulaže u razvoj startap ekosistema kao važne karike ekonomskog rasta. Sa druge strane, dosta mladih veruje da izbor tradicionalnih zanimanja koji garantuju sigurnost posla i penzije, olakšava život i daje više slobodnog vremena. Šta vi mislite?“ – navodi se u pozivu EU Info kutka iz Niša.

U debati koja će održati u vranjskoj Gimnaziji učestvuju učenici Gimnazije Bratislav Stojković, Leonora Ristić, Bogdan Dimić i sa Pedagoškog fakulteta iz Vranja Anja Kostić.

Nakon Vranja, naši polaznici će debatovati u Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu i Beogradu.

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informaciona mreža Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Školu debate je u prethodnih osam godina pohađalo više od 800 srednjoškolaca i studenata iz preko 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 30 javnih debata.

Nakon Vranja, oni će debatovati u Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu i Beogradu. Cilj ovog projekta jeste edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci