fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 21.04.2024

Gimnazija uvodi novi smer: Scenske i audio-vizuelne umetnosti

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Iz Gimnazije „Bora Stanković“ saopšteno je da će u školskoj 2024/2025 godini maturanti osnovnih škola moći da upišu i dva specijalizovana smera – jedan novi za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti, a drugi koji postoji već šest godina i namenjen je učenicima sa posebnim sposobnostima za informatiku.

Sastanak sa zainteresovanim roditeljima i učenicima će biti održan u subotu, 6. aprila, u 10 časova u Svečanoj sali Gimnazije.

Kako su naveli, specijalizovano odeljenje za scensku i audio-vizuelnu umetnost radiće po programu koji „otvara prostor za rad u kreativnoj industriji“, kao i da će biti dobra priprema za studiranje na različitim odsecima umetničkih fakulteta, pri čemu „neće uskratiti učenicima prohodnost i na studijske programe iz srodnih ili sasvim drugih oblasti“.

Maturanti osnovnih škola koji žele da upišu ovaj smer polagaće prijemni ispit, tačnije test iz opšte kulture, koji sadrži pitanja sa srednjeg i naprednog nivoa iz predmeta srpski jezik i književnost, likovna kultura, muzička kultura i istorija.

Iz Gimnazije kažu da će polaganje biti organizovano 11. maja, dok će prijemni ispit iz matematike za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku biti organizovan 18. maja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci