fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Grad sa 90.000 evra finansirao pokrivanje teniskih terena koje koristi privatni klub

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Dva teniska terena na Sportskom centru, koje koristi Teniska akademija DSM, pokrivena su specijalizovanim balonom za korišćenje u zimskim uslovima, a iz gradske Službe za odnose sa javnošću kažu da su „među najmodernijim u Srbiji, sa originalnom US Open podlogom“.

Podsećamo, pokrivanje dva teniska terena finansirano je od novca građanki i građana Vranja sa 90.000 evra, tačnije, Grad je angažovao firme „Musculus“ iz Beograda i „Inteko Ivan“ iz Skoplja, kao grupu ponuđača, za 8.750.000 dinara bez PDV-a, odnosno 10.750.000 dinara sa PDV-om. Ugovor je zaključen 26. oktobra prošle godine, a na poziv za ovu javnu nabavku stigla je samo jedna ponuda, pomenute grupe ponuđača.

Grad je prethodno podržao inicijativu vlasnika privatne Teniske akademije DSM Đorđa Merdžijevića iz Vranja, za osnivanje istoimenog teniskog kluba, te je sredstvima iz budžeta grada u iznosu od oko 20 miliona dinara izgrađena specijalna podloga za teniske terene, uz sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže i obnovu pratećeg objekta. Dodatna sredstva za opremanje teniskih terena u visini od milion i po dinara obezbedila je američka nevladina organizacija Spirit of America, stoji na sajtu Grada.

Prema podacima sa sajta Javne ustanove Sportski objekti, škola tenisa ove privatne teniske akademije počela je sa radom početkom jula 2021. godine, kada je saopšteno da se članarina plaća 2.000 dinara mesečno, a korišćenje teniskih terena 500 dinara po satu.

Međutim, prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, „Tenisko sportsko društvo DSM“ osnovano je malo kasnije, 28. septembra 2021. godine.

Kako najavljuju na zvaničnom gradskom sajtu, Vranje će „već od narednog meseca biti domaćin nacionalnih turnira, a tenis će se igrati tokom cele godinine“. Podseća se i da će Vranje naredne godine obeležiti i 100 godina tenisa u gradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci