fbpx
13.5 C
Vranje
petak, 14.06.2024

Grad traži partnera za grejanje: Ugovor na 30 godina, radovi vredni 42,5 miliona evra

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Gradska uprava traži privatnog partnera koji će u narednih 30 godina isporučivati toplotnu energiju Novom Domu, tačnije sistemu daljinskog grejanja ovog javnog preduzeća, iz obnovljivih izvora energije. U pitanju je izgradnja dve kotlarnice koje će isporučivati 3.500mWh toplotne energije Novom Domu (Kotlarnica1) i 12.500mWH (Kotlarnica2). Vrednost radova je oko 42,5 miliona evra.

Radi se o javnom pozivu za izbor privatnog partnera i dodelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu, za dugoročnu isporuku toplotne energije sistemu daljinskog grejanja JP Novi Dom, uz izgradnju novih kotlarnica iz obnovljivih izvora energije, uz ugovor koji se zaključuje na 30 godina, a radovi su vredni oko 4,5 miliona evra, prenosi portal e-kapija.

Kako je precizirano, radi se o partnerstvu bez elemenata koncesije, a pod obnovljive izvore se podrazumevaju drvna bio masa i prirodni gas.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji procenjena vrednost radova iznosi 4.999.176.000 RSD (oko 42.493.848 EUR) bez PDV-a, a ugovor se zaključuje na 360 meseci.

Javna nabavka obuhvata izbor privatnog partnera i dodelu ugovora o javno – privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije iz novoinstalisanih kotlova na drvnu biomasu i kotlova na gas, s tim da je učešće biomase u proizvodnji toplotne energije najmanje 50 odsto.

„U cilju što kvalitetnijeg i efikasnijeg pružanja energetske usluge tj. dugoročne isporuke toplotne energije privatni partner će izvršiti investiciju u sistem proizvodnje toplotne energije JP Novi dom Vranje izgradnjom novih energetskih instalacija (kotlarnica) za proizvodnju toplotne energije kojom se snabdevaju objekti priključeni na sistem grejanja JP Novi dom Vranje“ – navodi portal Ekapija.

Ugovor će se realizovati u dve faze: prva je projektovanje, izgradnja, instalacija, puštanje u rad kotlarnice 1 i proizvodnja i isporuka minimalno 3.500mWh godišnje Novom Domu, a druga faza je projektovanje, izgradnja, instalacija, puštanje u probni rad kotlarnice 2 i isporuka minimalno 12.500 mWh toplotne energije godišnje.

Rok za podnošenje prijava je 31. januar 2023. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci