fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 05.24.2024

Građani i vlast nastavljaju političku rep bitku

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

BEOGRAD / VRANJE – Nije prošlo dugo otkako su građani isprovocirali gradsku vlast, vređajući ih lupanjem u šerpe i lonce i duvanjem u pištaljke, a vlast je odgovorila u svom maniru, bučno, plagijatorski i pomalo kljakavo.

Prvi nastup građana, počeo je u nedelju, 26. aprila, stidljivo i bez imalo pompe, sporadičnim zveckanjem posuđa u naseljima Ledena Stena, Lepa Brena i Meteori, da bi već na sledeća dva to bilo u maniru prave rep bitke, sa malo primesa šerpanja, malo lončanja, puno zviždanja i tu i tamo ponekom psovkom. Gradska vlast je odgovorila u četvrtak, 30. aprila, puštanjem gostujućeg hora navijača Delija na razglasu, čime je ova nimalo zanimljiva rep bitka, otpočela.

Građani najavljuju da će, u svrhu ove bitke u kojoj nema nagrade, od sutra početi da pored šerpe, lupaju i u kanistre, tambure, šuplje tikve i saobraćajne znakove i da zvižde i duvaju u duduk, didžeridu, auspuh i cevku od usisisvač, dok je gradska vlast, ističući dobru saradnju sa gradovima pobratimima dovesti navijače Olimpijakosa iz Trikale, koji će pevati „Hej Hej Đilase, vrati pare lopove“ na grčkom jeziku, pa zatim i navijače Spartak Moskve iz Brjuhovetske oblasti, koji će vikati „Boško fašisto“ na ruskom jeziku.

Sudeći po svemi, ova bitka će se nastaviti i narednih dana, pružajući dobru zabavu posmatračima, i pregršt nezaboravnih skandiranja sa prozora. Kako je reakciji predočeno iz vrha vlasti u Vranju, ova akcija nema za cilj kampanju, već isključivo dobru zabavu naprednjaka i koalicionih partnera, te da niko neće snositi posledice, ukoliko se stvari malo otrgnu kontroli, jer „gde je pesma, tu je i zabava, a gde ste vi videli proslavu bez malo puškaranja“.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci