fbpx
23.9 C
Vranje
nedelja, 14.04.2024

Gradsko veće: Vrtić u naselju Raška zvaće se „Bajka“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – U mrežu javnih predškolskih ustanova na teritoriji Grada Vranja uvršten je novi vrtić u naselju Raška, koji će nositi naziv „Bajka“, jedna je od odluka koje su donete na današnjoj sednici Gradskog veća, 141. po redu.

Članovi Gradskog veća razmatrali su i prihvatili Nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji Grada Vranja.

„Izmene i dopune ove odluke odnose se na promenu naziva pojedinih ulica u kojima se nalaze objekti vrtića Predškolske ustanove ‘Naše dete'“, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Takođe, prihvaćena je i Odluka o dopuni odluke o javnim parkiralištima grada Vranja.

„Dopuna se na odnosi na to da korisnik parkirališta ima pravo na 50 odsto popusta na cenu posebne parking karte, ako istu plati u roku od osam dana od dana njenog izdavanja“, istakla je Milosavljević.

Na sednici su, između ostalog, prihvaćeni nacrti odluka o izradi planova detaljne regulacije solarnih elektrana „Gornje livade“ KO Soderce i „MINECO 1“ KO Vlase i KO Gradnja na teritoriji grada Vranja.

Takođe, članovi Gradskog veća razmatrali su i prihvatili finansijske izveštaje javnih preduzeća „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja i „Skijalište Besna Kobila“ u likvidaciji za 2022. godinu.

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen i Završni izveštaj o sprovedenim merama energetske sanacije porodičnih kuća, stanova koji se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode po javnom pozivu uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti, kao i Završni izveštaj o sprovedenim merama energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci