fbpx
19.8 C
Vranje
petak, 24.05.2024

Gužva u jedanaestercu tima SNS-a: Jedan većnik, pet oblasti

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na prvoj sednici novoizabranog Gradskog veća, usvojen je novi Poslovnik o radu koji podrazumeva smanjenje broja gradskih većnika i resora u najbitnijem organu lokalne izvršne vlasti. Novo Gradsko veće imaće jedanaest članova, devet resora i 31 oblast. Svi većnici „igraju u timu“ Srpske napredne stranke.

Pored devet funkcija većnika, deo veća biće gradonačelnik Slobodan Milenković kao predsednik i njegova zamenica Zorica Jović koja će ujedno biti zadužena za svoj prethodni resor. Jović, po zanimanju ekonomistkinja, će u okviru svog resora, pored obavljanja funkcije zamenice gradonačelnika biti zadužena za četiri oblasti: obrazovanje, kulturu, informisanje i verske zajednice.

Doktor stomatologije Aleksandar Stajić će kao gradski većnik biti zadužen za resor koji podrazumeva pet oblasti: zdravstvo, dečiju zaštitu, boračku zaštitu, invalidska pitanja i javno zdravlje. Inženjeru arhitekture Slavoljubu Stojmenoviću „pripao“ je resor koji takođe podrazumeva pet oblasti: urbanizam, komunalne delatnosti i infrastruktura, ali i ekologija i zaštita životne sredine.

Nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije su stavljene pod jedan resor, kojim će rukovoditi profesor fizičke kulture Dejan Ivanović. Njegov kolega, takođe profesor fizičke kulture Nenad Đorđević, biće zadužen za sport i omladinu kao i u prethodnom mandatu.

Prva sednica novog saziva Gradskog veća; Foto: Grad Vranje

Na mestu većnice zadužene za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu ostaje diplomirana pravnica Danijela Milosavljević, koja će ujedno biti zadužena i za odnose sa javnošću. Inženjer poljoprivrede Nebojša Stamenković staraće se resoru koji ima tri oblasti: poljoprivredu, agroekonomiju i razvoj sela, dok Bojan Kostić nastavlja da se brine o budžetu i finansijama.

Najzanimljivija je podela resora između većnika Nebojše Zupančića i Izabele Savić, kojoj je ovo prva funkcija u Gradskom veću – ugostiteljstvo i turizam su odvojeni. Privrednik i ekonomista Nebojša Zupančić će voditi resor od četiri oblasti: privreda, ekonomija, preduzetništvo i ugostiteljstvo, dok će ekonomistkinja Izabela Savić biti jedina u Gradskom veću sa jednom oblašću u svom resoru – turizmom.

Svi većnici “igraju” u timu SNS-a

Osmoro članova Gradskog veća u Vranju su i članovi Srpske napredne stranke. Dvojica gradskih većnika koji zvanično nisu članovi SNS-a, Aleksandar Stajić i Slavoljub Stojmenović, su zapravo članovi stranaka koje su u koaliciji sa ovom strankom – Stajić je član Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) na čijem je čelu Rasim Ljajić, a Stojmenović je član Pokreta socijalista Aleksandra Vulina.

Pročitajte više:

5 bitnih činjenica o novom Gradskom veću u Vranju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci