fbpx
6.2 C
Vranje
nedelja, 21.04.2024

Hotel u Vranjskoj Banji ipak 2026. godine: „Milenijumu“ odobren novi rok

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE / VRANJSKA BANJA – Kompanija „Milenijum rizorts“, koja je nakon kupovine celokupnog jezgra Vranjske Banje najavila izgradnju luksuznog hotela do 2023. godine i za to dobila odobrenje da koristi subvencije države u iznosu od oko 10 miliona evra, odložila je rok za završetak investicije po treći put – sada za 2026. godinu.

Portal Južne vesti imao je uvid u poslednji aneks ugovora od 19. jula 2023. godine, u kojem se navodi da je ova kompanija od Ministarstva privrede tražila zaključenje Aneksa 3 Ugovora o dodeli podsticaja, a „radi promene dinamike realizacije Obaveze ulaganja i Obaveze zaposlenja i s tim u vezi, dinamike isplate odobrenih sredstava podsticaja“.

Podsećamo, Ministarstvo privrede i kompanija „Milenijum“ potpisali su Ugovor o podsticaju u martu 2021. godine, a ključne stvari iz ugovora odnosile su se na obavezu „Milenijuma“ da investira u izgradnju luksuznog velnes rizorta u Vranjskoj Banji, odnosno da uloži oko 65 miliona evra i da sve bude gotovo do 2023. godine.

Dodatno, „Milenijum“ se ovim ugovorom obavezao da će zaposliti 145 „novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2023. godine“, kao i da će im poslodavac biti najmanje 5 godina.

U martu prošle godine portal Insajder izvestio je da je prvim aneksom već krajem 2021. godine rok za izgradnju hotela produžen do 2024. godine, te da je u oktobru 2022. godine potpisan još jedan, kojim se završetak investicije prolongira za 2025. godinu. Novim aneksom, javljaju Južne vesti, rok je produžen za još godinu dana.

Reagujući na izveštavanje Insajdera, „Milenijum“ je početkom marta 2023. godine objavio da je u kompleks u Vranjskoj Banji od 2019. „uloženo 22,9 miliona evra“, da se „radovi odvijaju prema planiranoj dinamici“, te da će ukupna investicija „preći 90 miliona evra“.

Takođe, prema informacijama koje su dostupne javnosti, „Milenijum“ tokom 2021. i 2022. godine nije Ministarstvu privrede podnosio zahtev za isplatu novčanih podsticaja koja su im odobrena (10,14 miliona evra).

Najnovija informacija do koje je došao portal Južne vesti jeste da su u međuvremenu od tih subvencija iskoristili 1,6 miliona evra.

Više o prodaji zemljišta i objekata u Vranjskoj Banji firmi „Milenijum rizorts“ koja je ćerka firma „Milenijum tima“, možete pročitati u nastavku.

Pročitajte više:

Bulatović: Nekom smeta privatizacija svega što je oteralo mlade ljude iz Vranjske Banje

Bulatović: Nekom smeta privatizacija svega što je oteralo mlade ljude iz Vranjske Banje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci