fbpx
23.2 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Janković jedina kandidatkinja za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo izabrao je danas Brankicu Janković za kandidatkinju za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, koja je i do sada vršila tu dužnost. Odbor je izglasao i da se predlog odluke po hitnom postupku uputi Skupštini, kako bi se o kandidatu raspravljalo na nekoj od narednih sednica.

Brankicu Janković je predložila poslanička grupa „Aleksandar Vučić – za našu decu“. Predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević istakla je da je Odbor sazvan u skladu sa procedurom, odgovarajući na kako je rekla „maliciozne tvrdnje“ i naglasila da je samo jedna poslanička grupa podnela predlog za kandidata.

Janković je istakla da su njeni zadaci zacrtani zakonima, da će se, ako ponovo bude poverenica, baviti žalbama po osnovu kršenja Zakona o zabrani diskriminacije, organizovati debate i sa organizacijama civilnog društva i medijima, jer bez medija nije moguće promeniti kulturne obrasce. Ona je rekla da bi se posvetila unapređenoj saradnji sa Skupštinom Srbije, nadležnim odborima i Ženskom parlamentarnom mrežom, da dostavlja godišnje izveštaje, ali i posebne izveštaja, poput onog koji je predat na početku 2019. godine o diskriminaciji na tržištu rada.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci