fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Jović: Po 20.000 dinara za 40 studenata iz Vranja treće ili više godine studija

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je Tekst poziva za dodelu nagrada uspešnim studentima na teritoriji grada Vranja. Mogu da učestvuju svi studenti koji su školske 2020/2021. godine upisali treću, četvrtu, petu ili šestu godinu osnovnih akademskih studija ili studenti master studija, koji su odgovarajuću godinu upisali po prvi put i za vreme studiranja nisu obnavljali godine.

Takođe, prijaviti se mogu svi redovni studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Kako za portal Slobodna reč objašnjava zamenica gradonačelnika i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, kutluru, informisanje i verske zajednice Zorica Jović, neophodna prosečna ocena prijavljenih mora biti viša od 9,25 a studenti moraju imati prebivalište na teritoriji grada Vranja.

„Konkurs će na sajtu Gradske uprave biti uskoro objavljen i biće otvoren 15 dana. Gradsko veće formira Komisiju koja će raditi na pregledavanju dokumentacije i rangiranju svih pristiglih prijava i kandidata, a nakon objavljivanja rezultata studenti koji nisu prošli imaće pravo prigovora“ – objašnjava Jović.

Biće izabrano ukupno 40 studenata sa teritorije grada Vranja koji će jednokratno dobiti nagradu od po 20.000 dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci