fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

KC Niš zvanično: Na respiratoru petoro, u vranjskim „kovid“ bolnicama pozitivno 56 osoba

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

NIŠ / VRANJE – U Kliničkom centru Niš nalaze se 74 pacijenta obolela od virusa COVID-19, od kojih je pet na respiratorima, saopšteno je danas u novinarima u Nišu na konferenciji održanoj nakon „desetodnevnog ćutanja“ i intenzivnog ukazivanja niških novinara na neoglašavanje zvaničnika o stanju u KC Niš.

Kako su prenele Južne vesti, za poslednjih deset dana broj kovid pozitivnih u KC Niš uvećao se za skoro duplo, pošto ih je 22. juna bilo 39. Predstavnici KS Niš rekli su da je u poslednja 24 sata primljen 31 pacijenat, dok je bilo 86 pregleda u kovid ambulanti, a jedna osoba je preminula. Navode i da nema hospitalizovane dece zaražene koronom. Rukovodilac Trijažnog odeljenja Klinike za infektivne bolesti Nikola Milenković kaže da je stanje pod kontrolom.

„Pod kontrolom je epidemiološka situacija. Ono što za nas predstavlja problem je što pokrivamo veliki broj pacijenata koji dolaze sa juga Srbije i jedino tu vrstu opterećenja Klinički centar Niš, što se tiče epidemiološke situacije ima. Ostalo je sve pod kontrolom“ – rekao je Milenković.

Prema podacima KC Niš, u Vranju je hospitalizovano 98 osoba od kojih je 56 zaraženo virusom COVID-19. U Surdulici je trenutno 24 pozitivnih, a u Leskovcu 66.

Od kada se u Srbiji beleži drastičan porast kako novoobolelih, tako i onih na respiratorima, u Kliničkom centru Niš su prestali da objavljuju informacije o broju zaraženih. Nišlije danima nisu imale informacije o tome kakva je epidemiološka situacija u njihovom gradu, pa su novinari najavili posetu Kliničkom centru, ali je tada odlučeno da održe prvu konferenciju za medije od početka epidemije. Najavljeno da će ponovo početi da objavljuju podatke svakog dana u 16 sati, kao i da će redovno držati konferencije za novinare, pišu Južne vesti.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci