fbpx
16.4 C
Vranje
ponedeljak, 27.05.2024

Lončar: Bolnički dan lečenja od kovida košta više od 1.000 evra

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas kako će insistirati na tome da lokalni Krizni štabovi više ne izdaju „specijalne dozvole“ za svadbe i proslave, pošto upravo takva okupljanja, kako je ocenio, daju priliku virusu korona da cirkuliše. Lončar je u jutarnjem programu TV Pink podsetio da je pre nedelju dana u bolnicama bilo nešto više od 270 pacijenata sa kovidom, da bi ih danas bilo 359.

To je porast za samo nedelju dana, i to je rezultat žurki, proslava i svadbi. Primetili smo da su Krizni štabovi na lokalu počeli da daju neke ‘specijalne dozvole’ da se orgaizju proslave i slično, i insistiraćemo na tome da se takve dozvole ne daju. Dragi građani, ne mogu da se održavaju okupljanja sa više od 30 ljudi“ – poručio je Lončar.

On je naveo da je posredstvom Viber broja za prijavu kršenja zaštitnih mera do sada stiglo oko 950 predstavki, a da su „na desetine procesuirane“. Poseban apel uputio je onima koji su pozvani kao gosti na svadbe i slavlja.

Nije sramota da kažete – vidite kakva je situacija, rizično je, poslaćemo poklon ali nećemo doći“ – sugerisao je Lončar.

On je dodao da bolnički dan lečenja od kovida košta više od hiljadu evra, osim što podrazumeva angažovanje medicinskih radnika, koje je nazvao „naši heroji“. Upozorio je da se tek očekuju veće brojke zaraženih koronom, pojava težih kliničkih slika, kao i rast zaraženih drugim respiratornim infekcijama.

Nošenje maski, održavanje distance i higijene je jedino što pomaže„, zaključio je Lončar.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci