fbpx
18.6 C
Vranje
nedelja, 23.06.2024

Mala matura se od sledeće godine neće polagati isto

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Od 2023. godine više neće biti kombinovanog testa na maloj maturi, a „treći test“ biće zadaci iz jednog od pet predmeta po izboru maturanta – biologije, istorije, geografije, fizike ili hemije, piše današnja „Politika“ pozivajući se dokument koji trenutno po hitnom postupku razmatra Nacionalni prosvetni savet.

Najkasnije do 30. septembra ove godine, svi učenici osmog razreda treba da se izjasne iz kog od pet ponuđenih predmeta su izabrali da polažu „treći test“ (pored maternjeg jezika i matematike), predviđeno je Predlogom izmene pravilnika o programu završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, navodi „Politika“.

Listu je to potvrdio i predsednika Nacionalnog prosvetnog saveta (NPS) Radivoje Stojković.

„Materijal nam je dostavljen i trenutno se razmatra. Potrebno nam je bar dve sedmice da razmotrimo predložene izmene i to radimo po hitnoj proceduri, da bi NPS mogao da donese mišljenje već na narednoj sednici koju planiramo početkom septembra“, rekao je Stojković.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci