fbpx
16.9 C
Vranje
utorak, 16.04.2024

Manić: Premijerka da kaže ima li novca za Dositejevu školu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD / VRANJE – Skupština Srbije nastavila je danas rad postavljanjem poslaničkih pitanja, a veliki deo pitanja ticao se Predloga zakona o upravljanju privrednim društvima, za koji su poslanici navodili da vodi korupciji i rasprodaji javne svojine. Tako je poslanica Moramo – Zajedno Danijela Nestorović pitala zbog čega nije konsultovana Agencija za borbu protiv korupcije i nije zatraženo mišljenje o riziku od korupcije, jer se tiče 23 javna preduzeća i „rizici od korupcije su preveliki“.

Tokom postavljanja poslaničkih pitanja, za reč se javio i narodni poslanik iz Vranja Dejan Manić, koji je pitao predsednicu Vlade Anu Brnabić, ministra za javna ulaganja Marka Blagojevića i Ministarstvo prosvete, odnosno ministra bez portfelja Đorđa Milićevića, da li će i kada biti obezbeđena sredstva za rekonstrukciju zgrade Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Vranju.

„To je najstarija škola u Vranju, još iz 1959. godine, i dograđena je dva puta tokom sedamdesetih i devedesetih zbog povećanja broja učenika. Sada imamo situaciju da se zbog loših uslova deca upisuju u druge škole i da se gube učenici“ – rekao je on.

Manić je iskoristio priliku da sa skupštinske klupe pohvali ulaganja država u Vranje i pomene rekonstrukciju pozorišta, bolnice, adaptaciju škola i dr. i podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić tokom posete Vranju u martu obećao da će Dositejeva škola biti renovirana.

„Projekat za rekonstrukciju je zajedno sa gradom urađen početkom 2022. godine, data je saglasnost, dozvola za izgradnju, da bi bila bezbedna škola mora da se uradi rušenje i izgradnja nove fiskulturne sale, zamena stolarije, postavljanje podova u svim učionicama, zamena dela krovne konstrukcija, kanalizacija, vodovod, električne instalacije, tavanski prostor od preko 500 kvadrata, rad đačke kunjihe i trpezarije, konverzija energenata za isplatljivije grejanje…“ – naveo je on.

Kako je dodao, predsednik je u martu obećao da će obezbediti sredstva za rekonstrukciju i pitao je Brnabić da li su do sada uspeli da obezbede novac i ako nisu, kada će.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci