fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Milenković: Nova LED rasveta do Nove godine

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na teritoriji grada je počela realizacija zamene javnog osvetljenja, a prema rečima gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića, njegova očekivanja su da kompletna javna rasveta bude zamenjena novom „LED“ rasvetom „do Nove godine“.

Podsećamo, sijalice na gradskoj uličnoj rasveti biće zamenjene novim LED sijalicama, što će Vranjance iz budžeta koštati 477,2 miliona dinara, odnosno oko 4 miliona evra. Radi se o zameni 6.178 svetiljki od ukupno 7.678 koliko ih ima u gradu, tako da ispada da je cena zamene i održavanja jedne svetiljke oko 77.000 dinara, odnosno 650 evra. Preostalih 1.500 komada neće biti zamenjeno jer se već radi o LED svetiljkama. Nakon zamene, firma će biti zadužena za održavanje, a ugovor je na 13 godina.

Posao je na tenderu dobila firma „Keep Light“, od ranije poznata javnosti po novogodišnjoj jelki od 83.000 evra, višemilionskim ukrasima, nameštanju tendera za nabavku ukrasa u Nišu, zameni sijalica u Leskovcu, pisao je portal Južne vesti.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Vranja, gradonačelnik je istakao da je i na teritoriji grada Vranja potrebno sprovesti mere u cilju smanjenja potrošnje električne i toplotne energije za predstojeću zimu, a u skladu sa preporukama Ministarstva rudarstva i energetike.

Tako će intenzitet javne rasvete postavljene na ulicama, trgovima i drugim objektima biti smanjen za 33 odsto, a potrebno je ograničiti rad rasvete bilborda i svetlećih reklama, reflektora na sportskim i drugim manifestacijama, kao i novogodišnjeg osvetljenja na period od 15. decembra do 15. januara.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci