fbpx
21.7 C
Vranje
ponedeljak, 15.07.2024

Ministar poziva vlasnike – Gradskim hotelima pomoć od 350 evra po krevetu

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD / VRANJE – Ukoliko do kraja godine ne smanje broj zaposlenih za više od 10 odsto, vlasnici hotela u gradovima imaju pravo na direktnu, nepovratnu pomoć od države od 350 evra za svaki ležaj i 150 evra za svaku smeštajnu jedinicu, podsetio je danas ministar finansija Siniša Mali. On je pozvao hotelijere da se odazovu javnom pozivu za podršku radu hotelske industrije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom virusa COVID-19 koji je objavljen na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Javni poziv je otvoren do 15. septembra, a Mali je rekao da će hotelijeri novac dobiti najkasnije u prvoj nedelji oktobra. Da bi privredni subjekt ostvario pravo na bespovratna sredstva, neophodno je da poseduje rešenje o kategorizaciji ili da je zahtev upućen zaključno sa 1. septembrom 2019. godine, da nije pokrenut stečajni postupak, da se ne sprovodi finansijsko restruktuiranje ili postupak likvidacije.

Uz javni poziv objavljen je i spisak jedinica lokalne samouprave sa čijeg područja hoteli ostvaruju pravo na subvencije.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci