fbpx
20 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Ministar prosvete: Ne znam šta nedisciplinovanom građaninu nije jasno

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da roditelji đaka mogu da budu spokojni jer za sada „ide ciljna varijanta“ da deca što više vremena deca provode u školama, i napomenuo da se časovi emituju onlajn uporedo sa nastavom i da su snimljeni za period od mesec dana unapred, prenosi Pink.rs. Prema njegovim rečima, snimljeni školski program može da se pogleda ponovo, „i uz malo angažovanje roditelja, drastično smanjuje potrebu za privatnim časovima“.

Šarčević je za TV Pink rekao da društvo u Srbiji mora da bude disciplinovano i naveo da je potrebno reagovati čim malo skoči broj zaraženih kako bi se stvari vratile u normalu. On je rekao da Srbija ima veoma dobre rezultate i naveo da ne zna šta „nekom građaninu koji se ponaša nedisciplinovano nije jasno“ u tome da od toga zavisi da li je zdrav, da li mu je porodica zdrava, da li mu se dete školuje i da li će moći da radi.

Šarčević je podsetio da treba da se završi Strategija obrazovanja do 2027. godine, i da se donesu dva nova sistemska zakona – Zakon o visokom obrazovanju i Zakona o sistemu obrazovanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci