fbpx
15 C
Vranje
utorak, 21.05.2024

Miodragu Stošiću iz Vladičinog Hana nagrada „Pera Stojanović Tuman“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Najbolji humorističko-satirični tekst na ovogodišnjem Memorijalnom konkursu „Pera Stojanović Tuman“ je rad „E, bre, dedo“, koji je napisao novinar i scenarista iz Vladičinog Hana, Miodrag Stošić, javlja Radio-televizija (RTV) Vranje.

Drugo mesto osvojila je profesorka iz Vranja, Branka Marković, a treće Vranjanka Valentina Zlatanović Marković, koja živi i radi u Užicu.

Konkurs za nagradu raspisala je RTV Vranje, a ove godine je na tradicionalni konkurs pristiglo devet radova, i to ne samo iz Vranja i Pčinjskog okruga, već i Vojvodine, istočne i zapadne Srbije, istakla je urednica Radio Vranja, Ljubica Zdravković Džonov.

„Ovogodišnji broj radova je manji nego lane, jer je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija znatno kasnije objavilo rezultate medijskog konkursa“, rekla je Zdravković Džonov.

Gordana Ristić, članica žirija i ćerka Pere Stojanovića Tumana – doajena vranjskog radijskog novinarstva, poznatog glumca, humoriste i boema – istakla je da su radovi na konkursu bili „na visokom nivou“ i da „neki od njih nose i poseban pečat humora i duhovitosti“ njenog oca.

„Ove godine su bila dva teksta za koje sam, čitajući, imala utisak da čitam neko tatino delo. Tu su neke prepoznatljive rečenice koje je tata koristio u svojim radovima za emisije ‘Smehotres’ i druge humorističke emisije RTV Vranje“, kazala je Ristić.

Miodragu Stošiću je ovo treća nagrada „Pera Stojanović Tuman“, a pripala mu je novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara, koja će mu biti uručena na svečanosti povodom Dana Televizije Vranje, 20. novembra.

Tekst „E, bre, dedo“ biće pretočen u radio-dramu i premijerno emitovan u dane novogodišnjih praznika na programu Radio Vranja.

Nagrada koja nosi ime po Peri Stojanoviću Tumanu ustanovljena je 2005. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci