fbpx
12.5 C
Vranje
utorak, 23.04.2024

Mitići u čast preminulih roditelja prikupili novac za vranjsku decu

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Fondacija „Slađana i Dragomir Mitić“ u saradnji sa Ženskim solidarnim frontom prikupila je 381.500 dinara kako bi pomogla osamnaestoro dece, koja su u periodu pandemije korona virusa ostala bez jednog ili oba roditelja, saopšteno je iz ŽSF-a.

Javni poziv je bio raspisan u septembru 2022. godine, nakon čega su obavljeni individualni razgovori o potrebama dece. Fondacija je uplatila prikupljeni novac za ekskurzije, školski pribor, školice jezika, sporta, likovnu radionicu, mentalnu aritmetiku i drugo.

Predstavnica neformalne grupe Ženski solidatni front, Rosa Drmonjić, koja radi pri Centru za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, navodi da je važno da se deca koja su izgubila roditelje tokom pandemije ne osećaju zaboravljenima, već da znaju da će zajednica biti uz njih.

„Posebno mi je zadovoljstvo što uvek jedna humanost pokrene drugu, pa je ilustracije
radi muški odbojkaški klub odbio da naplati članarinu za dete, vlasnik škole engleskog jezika donirao knjige za dete, mnogi su dali popuste i time upotpunili ovu akciju“ – ističe Drmonjić.

Kako dodaje Tijana Mitić iz fondacije „Slađana i Dragomir Mitić“, cilj osnivanja fonda je da podrži obrazovanje dece u Vranju i omogući im uspešno školovanje.

Podsećamo, prošle godine u znak sećanja na svoje roditelje koji su 2021. godine
preminuli od posladica kovida, Tijana i Bojan Mitić su osnovali fondaciju koja nosi imena njihovih roditelja „Slađana i Dragomir Mitić“. Njihova želja je bila da na ovaj način neguju sećanja na roditelje koji su kako navode i sami bili stipendisti velikih firmi iz Vranja ali i mentori, pomažući mladima u obrazovanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci