fbpx
12.2 C
Vranje
subota, 13.04.2024

Mitrović: Da Srbi, Albanci i Romi žive zajedno na jugu Srbije

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BUJANOVAC – Nenad Mitrović, novi direktor Službe Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu, rekao je da će „raditi u korist svih građana koji žive u ove tri opštine“ i najavio da će „pokušati da u Bujanovcu ponovo počne da se poštuje princip 60:40, između albanske i srpske zajednice, prilikom raspodele novca za infrastrukturne projekte iz budžeta Kooridnacionog tela“, javljaju Bujanovačke.

Mitrović nije želeo da komentariše prozivke funkcionera Parije za demokratsko delovanje (PDD) da je njegovim i imenovanjem naprednjaka Aleksandra Martinovića „Koordinaciono telo postalo plen SNS-a i da se nameće paralelna vlast“, već ih je pozvao da „zajedno rade za dobrobit građana“.

„Jedan od mojih prioriteta će biti vraćanje principa 60:40 u Bujanovcu, tog nepisanog pravila da za albansku i romsku zajednicu ide 60 odsto sredstava iz budžeta, a za srpsku 40. Uputiću i molbu predsednicima opština Preševo i Medveđa. U prvoj opštini imamo mali broj Srba, u drugoj malo Albanaca, zato ću ih zamoliti da se raspodela uravnoteži i da se ravnomerno ispunajavaju interesi svih zajednica“, rekao je Mitrović za portal Bujanovačke.

On je istakao da će se „truditi da što više vremena provodi na terenu u tri opštine na jugu Srbije“.

„Naravno da ću se truditi da što više budem na terenu, ali je sedište Koordinacionog tela u Beogradu, tako da ću jedan deo nedelje provoditi i tamo, iz tehničkih razloga, raznih sastanaka i kontakata. Mogu da kažem da ću u Beogradu biti samo kada obaveze zahtevaju, a veći deo vremena na terenu, u Bujanovcu, Preševu i Medveđi“, rekao je šef bujanovačkih naprednjaka i novi direktor Koordinacionog tela za jug Srbije.

Kako kaže, njegov je prioritet i da se „učini sve da ne živimo jedni pored drugih, već da Srbi, Albanci i Romi žive jedni sa drugima, tako da razlike koje postoje budu svedene na minimum“.

Nenad Mitrović je na funkciji v.d. direktora Službe Koordinacionog tela od 30. juna, a zbog nove pozicije morao je da se odrekne poslaničkog mandata.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci