fbpx
15 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

N1: Smenjeni načelnici VMA sa liste „Ujedinjeni protiv kovida“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

BEOGRAD – Prema pisanju N1, načelnici dve klinike i jednog instituta sa Vojnomedicinske akademije (VMA) smenjeni su sa svojih funkcija, a rešenja o smeni uručena su im u sredu, 16. septembra. Smenjeni su načelnik Instituta za medicinska istraživanja prof. dr sc. med. Danilo Vojvodić, načelnik Klinike za urgentnu internu medicinu prof. dr Slobodan Obradović i načelnica Klinike za kožne i polne bolesti prof. dr sc. med. Lidija Kandolf Sekulović.

Zvaničnu potvrdu ove informacije redakcija N1 još uvek nije uspela da dobije, a prema njihovim izvorima, u poslednjih nekoliko dana smenjeno je ukupno sedam načelnika sa VMA.

Ono što je zajedničko svim smenjenim načelnicima jeste njihova podrška otvorenom pismu koje su Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim institucijama uputili lekari okupljeni u grupi Ujedinjeni protiv kovida. Pomenuta grupa od 350 lekara u proglasu objavljenom 21. jula oštro se ogradila od republičkog Kriznog štaba za borbu protiv virusa COVID-19 i zatražila njegovu smenu, navodeći da se Srbija našla u javno-zdravstvenoj katastrofi. Početkom septembra, inicijativa je prerasla u udruženje građana istog naziva, a broj lekara koji su svojim potpisima podržali otvoreno pismo povećao se na skoro 3.000.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci