fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Na konkurs „OBJEKTIVno VRANJE“ stiglo 57 fotografija od 16 autora

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Na tradicionalni foto-konkurs Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, pod nazivom „OBJEKTIVno VRANJE“, stiglo je ukupno 57 fotografija od 16 autora, a od toga 38 ispunjavaju uslove konkursa, javlja VOM.

Ovogodišnja tema foto-konkursa „Staro mi dajte, novo zidajte“ imala je za cilј da pokaže prizore koji ilustruju arhitektonski napredak grada, ali sa druge strane i očuvanje objekata koji imaju status nepokretnog kulturnog dobra.

Stručni žiri selektovaće 20 fotografija koje će biti opremljene i izložene, a zatim poklonjene legatu Grada, ali i izabrati prvoplasiranu i drugoplasiranu fotografiju, dok će internet zajednica glasanjem na stranicama CMTDO na Fejsbuku i Instagramu izabrati dobitnika treće nagrade.

Glasanje traje do kraja meseca, a rezultati žiriranja i glasanja biće objavlјeni  1. septembra.

Mihajlo Manić iz Vranja poslao je četiri fotografije svog dede Diketa Stankovića, jednog od prvih fotografa i vlasnika fotografskih radnji. Zbog uslova konkursa u kojima je uređeno autorsko pravo u smislu da samo autori fotografija mogu konkurisati, organizatori su odlučili da ove fotografije ne mogu uvrstiti u takmičarski deo, ali će se jedna od njih koju selektuje stručni žiri naći na izložbi koja će biti upriličena sredinom septembra.

Foto-konkurs „OBJEKTIVno VRANJE“ realizuje se uz podršku Grada Vranja.

Čitajte više:

Konkurs za najbolju fotografiju „Staro mi dajte, novo zidajte“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci