fbpx
27 C
Vranje
ponedeljak, 24.06.2024

Najviše nagrada žirija za „Anu Karenjinu“, Vranjance oduševili Novopazarci

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nagrade „Borisav Stanković“ za najbolju predstavu u celini, za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu, stručni žiri 41. Borinih pozorišnih dana dodelio je ansamblu predstave „Ana Karenjina“ u produkciji Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz, koju je režirao Dejan Projkovski.

Predstava „Ako dugo gledaš u ponor“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar u režiji Zlatka Pakovića dobila je nagradu publike koja od ove godine nosi ime Radoslava Radivojevića, dugogodišnjeg direktora Pozorišta Bora Stanković i utemeljivača festivala.

Paković i ostatak ansambla su takođe dobitnici nagrade „Borisav Stanković“ za dramaturgiju, i dramatizaciju istoimenog romana Enesa Halilovića.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Arpad Mesaroš koji je u predstavi „Ana Karenjina“ igrao Vronskog, dok je nagradu za najbolju žensku ulogu dobila njegova partnerka za ulogu Ane dobila njegova partnerka na sceni Marta Bereš.

Večeras će u čast nagrađenih biti izveden komad „Placebo“ Narodnog pozorišta Priština, čime će festival koji je ove godine održan pod sloganom „Od Sofke do Nejre“ biti i zvanično završen.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -spot_img

Poslednji članci