fbpx
28 C
Vranje
četvrtak, 13.06.2024

Nakon iscrpljujuće terapije, deca izvlače „nagradu za hrabrost“ koju i vi možete donirati

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Nakon iscrpljujuće i invazivne terapije koju prime deca obolela od raka, na odeljenjima pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji, iz „Kutije hrabrosti“ izvlače po jednu sitnu igračku, kao malu simboličnu „nagradu za hrabrost“, a ovoj akciji Nacionalnog udruženja roditelja i dece obolele od raka (NURDOR), možete se lako priključiti i vi.

Naime, kako bi podržali kampanju NURDOR-a, vranjski humanitarci iz Ženskog solidarnog fronta, Društva onkoloških pacijenata, škole fudbala „Prestiž“, udruženja Roditeljstvo plus i Borino i evropsko Vranje (BEV) i Kola sestara Eparhije Vranjske „Prepodobna Anastasija“, organizuju veliku akciju razmene i prikupljanja igračaka.

Kako su objasnili, terapije malignih bolesti su često invazivne i iscrpljujuće. Kod dece svaka bol i neprijatnost izazivaju strah i nesigurnost.

„Zato su ljudi iz NURDORA osmislili ‘Kutiju hrabrosti’ koja se nalazi na svim odeljenjima pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji. Nakon terapije koju prime, deca iz kutije izvlače po jednu sitnu igračku kao malu simboličnu ‘nagradu za hrabrost’. Pružiti im trenutak radosti i olakšati bol je izuzetno važno za emocionalno blagostanje dece tokom ovako teških medicinskih postupaka“ – navodi se u saopštenju.

Ove kutije su veoma popularne među malim Superherojima, toliko da pokušavaju da provire i saznaju šta se to sve krije unutra.

„Mi želimo da da kutije uvek budu pune, ali to znači veliki broj malih igračaka. Humani Vranjanci na inicijativu , žele da pomognu ‘punjenju kutije’ na pedijatrijskoj hemato-onkologiji u Nišu. Ideja je sledeća, zbog specifičnosti igračaka koje se mogu naći u kutijama (treba da budu nove, veličine ne veće od 13×13 centimetara i da mogu da se sterilišu) mi pokrećemo prazničnu trampu igračaka. U narednih desetak dana prikupljamo sve igračke, polovne i nove koje će se naći na velikom humanom događaju nazvanom „PRAZNIČNA RADOST PUNI KUTIJU ZA HRABROST“.

Potrebno je da igračke odnesete u prostorije Iskon radija (Saborni hram) ili kontaktirate volontere (brojevi telefona na kraju teksta), koji će preuzimati igračke ukoliko ne možete da ih dostavite.

Sredinom decembra na velikom događaju vranjski humanitarci trampe, dve polovne igračke za jednu – novu, malu i adekvatnu za Kutiju za hrabrost.

Pojedinci, kompanije, ustanove i preduzeća mogu ako žele donirati nove igračke.

„Pozivamo i sve one koji ne žive u Vranju, a žele da podrže akciju uplate sredstva na račun NURDOR – a sa naznakom „Za kutiju hrabrosti“.

Vranjski humanitarci su pozvali sugrađane, mališane i njihove roditelje da u vreme darivanja i prazničnih radosti pruže simboličnu podršku Superherojima koji biju životne bitke, olakšaju im lečenje i daju mali doprinos velikom poslu koji obavlja NURDOR.

Kontakt za donacije i dodatne informacije:

Marija Dodić 062513044 ; Ana Stamenković 0653062307 ; Joca Ristić 0642522780 ; Jelena Stojković 0606669722 ;

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci