fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 22.05.2024

Nakon Mire Marković, počasni građanin Bujanovca albanski ministar Gent Cakaj

Odabrani članci

FoNet
FoNet
Najstarija privatna novinska agencija u Srbiji sa nezavisnom uređivačkom politikom, osnovana u Beogradu februara 1994. godine.

BUJANOVAC / TIRANA – U Bujanovcu su danas odbornici lokalne vlastI podržali inicijativu da ministar inostranih poslova Albanije Gent Cakaj bude proglašen za počasnog gradjanina ove opštine. U obrazloženju inicijative, koju je potpisalo 26 odbornika, navodi se da je Cakaj doprineo „političkoj, ekonomskoj i socijlnoj stabilnosti“ Bujanovca.

Predsednik Skupštine Enver Ramadani je obrazložio da je „danas značajan dan za sve  građane Bujanovca“ i da je Cakaj pružio „podršku u sprovođenju evropskih ideja“. On je rekao i da „u ime svih odbornika Skupštine opštine Bujanovac“ potpisuje ovu inicijativu.

Sednicu Skupštine opštine i ovog puta bojkotuju odbornici sa Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS).

Konačnu saglasnost na odluku o proglašenju Cakaja za počasnog gradjanina opštine Bujanovac doneće Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Ako nadležno ministarstvo odobri ovaj predlog, Gent Cakaj će biti drugi počasni građanin opštine Bujanovac, posle predsednice JUL-a Mire Marković.

Na dnevnom redu današnje sednice je i smena direktora u Sportskom centru i Biblioteci a na te pozicije će biti imenovani kadrovi Partije za demokratsko delovanje (PDD) na čijem je čelu bivši predsednik opštine Bujanovac, nekadašnji aktivista za ljudska prava, sada narodni poslanik Šaip Kamberi.

Pročitajte više:

Novi saziv Skupštine Bujanovca – Lekcija iz demokratije

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklame -
- Reklame -

Poslednji članci