fbpx
23.2 C
Vranje
sreda, 05.22.2024

Grad pokreće akciju „Stubić po glavi stanovnika“, ugrožen „ljubavni“ parking

Odabrani članci

Kod Civrića
Kod Civrića
Natao kao blog 2012. godine, postao je popularna platfoma kritike mentaliteta metodom vranjskog duha.

Grad Vranje i Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja grada Vranja pokrenuli su akciju „Stubić po glavi stanovnika“ a plan je da do kraja 2021. godine, svaki građanin Vranja dobije po jedan stubić za ograničavanje parkiranja.

Kako nezvanično saznajemo, predlagač ove akcije, direktor JP Urbanizam Branimir Stojančić, došao je na ideju da svaki stanovnik Vranja treba da dobije svoj stubić za ograničavanje parkiranja, kako bi u potpunosti bile zadovoljene potrebe bezbednosti saobraćaja u gradu. Ideja je naišla na široko odobravanje gradonačelnika i Gradskog veća, te se nije dugo čekalo na realizaciju iste.

Kako je Stojančić istakao u izjavi za redakciju Kod Civrića, stubići za ograničavanje parkiranja su najefektnije sredstvo za ograničavanje parkiranja, budući da onemogućavaju parkiranje na trotoarima i prostorima predviđenim za pešake.

Broj automobila u Vranju je drastično porastao poslednjih godina, što je ozbiljan pokazatelj da se bolje živi i da smo duboko u zlatnom dobu, ali je ograničavanje parkiranja istih od izuzetnog značaja za pešake i za grad, jer se jedino na taj način uvećavaju prihodi od mesta obeleženih za parkiranje – rekao je Stojančić.

Dodao je da su ekonomski pokazatelji jedini važni, dok ostali aspekti, poput visoke frekvencije saobraćaja u određeno doba dana, postojanje više rekonstrukcija ulica koje onemogućavaju normalno odvijanje saobraćaja, kao i nedostupnost parking mesta u širem gradskom jezgru, odnosno visoka cena parkiranja u poređenju sa susednim gradovima i opštinama – nemaju nekog značaja. Kako ističe, odlučili su se na ovaj korak, te će do kraja godine u gradu postaviti 50.000 stubića, koliko u gradskom području ima stanovnika prema poslednjem popisu.

Na pitanje gde će predmetni stubići biti postavljeni, Stojančić je prokomentarisao da je kompletna studija u fazi izrade, ali da može da kaže da će stubići biti postavljeni do svih mesta kuda je asfalt prošao, da neće biti pošteđenih ulica i trotoara:

Posebno će se obratiti pažnja na za takozvani „ljubavni“ parking, odnosno popularne lokacije na koje odlaze ljubavni parovi, a kako bi se onemogućilo da ljubav upražnjavaju ne plaćajući gradu ništa za korišćenje javnog prostora – zaključuje direktor JP Urbanizam.

- Reklame -

More articles

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklame -

Najčitaiji članci