fbpx
1.6 C
Vranje
subota, 20.04.2024

Narodnom muzeju u Vranju uručeno Godišnje priznanje portala „Slobodna reč“

Odabrani članci

Slobodna reč
Slobodna reč
Društveno angažovan, objektivan i nezavisan nacionalni portal sa sedištem u Vranju.

VRANJE – Zaposlenima i rukovodstvu Javne ustanove Narodni muzej u Vranju danas je u zgradi Selamluka zvanično uručeno Godišnje priznanje portala Slobodna reč, koje je ustanovljeno na prvu godišnjicu portala osnovanog 26. aprila 2020. godine.

Podsećamo, Narodni muzej u Vranju dobio je priznanje zbog kreativnog, originalnog i stručnog predstavljanja kulturno-istorijskog nasleđa grada i pozitivnog primera koji su svi zaposleni i društveno odgovorni pojedinci dali javnim ustanovama i preduzećima grada u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji.

Pored toga, rukovodstvo i zaposleni dali su izuzetan profesionalni doprinos i lično zalaganje na otvaranju nove, stalne etnološke postavke u zgradi Selamluka, uz aktivnu pripremu stalne postavke u zgradi Haremluka.

Foto: Slobodna reč

Priznanje je u ime svih zaposlenih primila vršiteljka dužnosti direktora JU Narodni muzej u Vranju Maja Aleksić.

Foto: Slobodna reč

Godišnje priznanje ustanovljeno na prvu godišnjicu portala, u 2021. godini je pripalo jednom od heroja borbe protiv koronavirusa, poznatom vranjskom epidemiologu Slađanu Stankoviću.

Naredne, 2022. godine, zbog projekta „Nečista krv“, koji je Vranje i večnog ambasadora Boru Stankovića vratio na kulturnu mapu zemlje, regiona i sveta i umnogome doprineo promociji kulturno-istorijskog nasleđa grada, priznanje je dodeljeno Autorskom timu produkcijske kuće „This and That“, čiji su osnivači producentkinja Snežana van Hauvelingen i reditelj Goran Stanković.

Portal Slobodna reč osnovan je 26. aprila 2020. godine. Redakcija se zalaže za doslednost, objektivnost i proverenost informacija u izveštavanju građana o svemu što je od značaja za njihovo učešće u društvenom životu i o temama koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji.

Pročitajte više:

Izazov je zaštititi neprocenjivo, bilo bi lepo da nas je više

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Twitter.
Instalirajte mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store.

- Reklama -
- Reklama -

Poslednji članci